Un cetățean român a încercat să treacă vama cu o armă și muniții fără acte de proveniență

  • 02 August 2017 13:02
Un cetățean român a încercat să treacă vama cu o armă și muniții fără acte de proveniență

Un cetățean al României a fost depistat în punctul de trecere ”Sculeni” cu armă și muniții, pentru care nu deținea acte de proveniență.

La 1 august, pe sensul de ieșire din R.Moldova s-a prezentat un mijloc de transport de model Alfa Romeo, cu numere de înmatriculare românești, la volanul căruia se afla un cetățean al României în vârstă de 33 de ani. În cadrul verificărilor de rutină, polițiștii de frontieră în comun cu inspectorii vamali au depistat ascunse, în portbagajul autoturismului, un pistol cu gaze calibru 6 mm, două încărcătoare, șapte butelii cu aer comprimat de marca ASG și o cutie cu 50 de bile de cauciuc, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Pentru întregul arsenal de muniții șoferul nu avea acte, relatând echipei comune de control că nu știa despre necesitatea declarării sau deținerii documentelor pentru acestea.

În prezent cazul este investigat de către organul vamal, pentru a stabili toate circumstanțele, inclusiv aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău