Un cetățean din Republica Moldova anunțat în căutare pentru fraudă documentară - depistat și reținut

  • 18 Martie 14:17
Un cetățean din Republica Moldova anunțat în căutare pentru fraudă documentară - depistat și reținut

Conform informațiilor, în 2022, asupra cetățeanului au fost depistate acte de însoțire pentru mijlocul de transport cu indici de falsificare. Urmare a expertizei efectuate, faptul falsificării a fost dovedit. În vederea documentării cazului, a fost solicitată prezența bănuitului la audieri, acesta ignorând solicitările autorităților de drept din Republica Moldova a fost anunțat de Poliția de Frontieră în căutare națională.

Ca urmare, ieri, 17 martie 2024, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe sensul de intrare în țară, acesta a fost identificat și, conform procedurilor, ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest au preluat persoana, fiind reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Hîncești.

În conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime pînă la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău