Un cetățean al R.Moldova, locuitor din stânga Nistrului, a fost răpit de către separatiștii de la Tiraspol

  • 29 Octombrie 2020 16:33
Un cetățean al R.Moldova, locuitor din stânga Nistrului, a fost răpit de către separatiștii de la Tiraspol

Un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, a fost răpit în această dimineață pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, de către separatiștii de la Tiraspol. Bărbatul a fost răpit în timp ce se mergea la muncă, anunță Biroul Politici de Reintegrare.

Cetățeanul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

Biroul califică acest caz drept unul revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare.

Delegația Republicii Moldova consideră această răpire a fost posibilă inclusiv din cauza toleranței unor membri ai Comisiei care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a acestei probleme, se mai spune în comunicat.

Subiectul răpirii nu a putut fi inclus pe ordinea de zi la nouă întrunire a membrilor Comisiei Unificate de Control a avut loc astăzi în orașul Tighina.

Mai devreme în octombrie, patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți de forțele separatiste, soarta a doi dintre ei rămâne necunoscută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău