Un cetățean al Lituaniei, condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei. Ce informații furniza Moscovei

  • 04 Aprilie 2019 11:33
Un cetățean al Lituaniei, condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei. Ce informații furniza Moscovei

Tribunalul Districtual al orașului lituanian Klaipėda a condamnat la șapte ani de închisoare un cetățean al Lituaniei acuzat de spionaj în favoarea Federației Ruse - scrie DELFI.

"Datele din dosar confirmă că cetățeanul Roman Šešel nu numai că a primit sarcini, ci a și întreprins acțiuni specifice spionajului" - a declarat purtătorul de cuvânt al instanței, Gintarė Daugėlaitė. Roman Šešel, care se declară nevinovat și respinge toate acuzațiile, are posibilitatea să conteste sentința la curtea de apel.

Anterior, Procuratura Generală a Lituaniei a propus ca Šešel să fie condamnat la opt ani de închisoare, în condițiile în care legislația lituaniană prevede pentru spionaj pedepse cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Potrivit Procuraturii Generale, Roman Šešel, născut în 1974 în Rusia, domiciliat în Briansk, a fost recrutat de serviciile de informații rusești și a executat sarcini care presupuneau colectarea de informații și transferul acestora către serviciile speciale ruse.

Anchetatorii susțin că, din 2015 și până la arestarea sa, în decembrie 2017, acuzatul Šešel a colectat și a transmis informații referitoare la forțele navale lituaniene, navele NATO și transportul de echipament militar efectuat de acestea, precum și date despre portul și obiectivele strategice din Klaipėda.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău