Un cetățean al Coreei de Nord a primit refuz de intrare în R. Moldova. Ar fi plătit 15 mii dolari pentru două documente falsificate

  • 12 Mai 2023 19:29
Un cetățean al Coreei de Nord a primit refuz de intrare în R. Moldova. Ar fi plătit 15 mii dolari pentru două documente falsificate

Un cetățean al Coreei de Nord a încercat să traverseze frontiera de stat în baza unor acte ungurești cu semne vădite de falsificare. Din spusele acestuia ar fi cumpărat documentele contra sumei de 15 mii dolari.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat în punctul de trecere Criva, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În cadrul formalităților de control, un cetățean al Coreei de Nord, pasager al unui autoturism a prezentat un pașaport pretins a fi eliberat de către autoritățile din Ungaria. La verificarea amănunțită a documentului, echipa comună a constatat că prezența indicilor de falsificare, fapt ce a condus la extinderea cercetărilor. Ca urmare, asupra persoanei a fost depistată și o carte de identitate ungurească, la fel conținea semne de falsificare.

Audiat, străinul a recunoscut că ambele documente au fost obținute la Kiev, Ucraina, contra sumei de 15 000 de dolari. Astfel, străinului i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău