Un centru pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău

  • 19 August 18:17
Un centru pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău

Un Centru de zi pentru persoanele cu dezabilități și tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău. Un acord de colaborare pentru funcționarea centrului a fost semnat de Primăria municipiului Chișinău și Asociația Obștească „SOS Autism”, transmite IPN.

Centrul de zi va fi amplasat în spațiul municipal situat pe strada Nicolae Titulescu, 8. „Prin acest proiect tindem să contribuim la edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu și eficient între administrația publică Chișinău și organizațiile societății civile, în vederea creării și dezvoltării durabile a serviciilor sociale incluzive pentru persoanele adulte cu dizabilități din municipiul Chișinău”, menționează primarul general, Ion Ceban.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Asociația Obștească „SOS Autism” va efectua lucrările de reparație a imobilului, inclusiv de remodelare a unor încăperi, va procura și dota cu mobilier și echipament necesar, precum și va asigura suport în elaborarea actelor de reglementare a activității Centrului și de acreditare a acestuia.

Proiectul face parte din Programul de granturi „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” și se va desfășura până la 30 aprilie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,31
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:7,6 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău