Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD

  • 02 Noiembrie 2022 18:45
Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD

Lipsa intrării legale în Republica Moldova a constituit motiv pentru un străin să corupă angajatul Poliției de Frontieră. Ieri, 1 noiembrie 2022, în cadrul unei documentări la sediul Direcției regionale SUD a fost înregistrat denunțul unui caz de corupere activă.

În jurul orei 17:00, pe sensul de ieșire din Moldova prin punctul de trecere a frontierei Cahul, s-a prezentat în fluxul de călători un cetățean ucrainean de 34 de ani. În timpul formalităților de identificare, polițistul de frontieră a constatat că străinul nu are intrarea în R. Moldova. 

Ca urmare, persoana a primit refuz de ieșire din țară și a fost însoțită la sediul Direcției regionale SUD pentru documentarea ulterioară.

Pentru a se eschiva de răspundere și a nu examina cazul în continuare, tânărul ucrainean a propus mită 300 EUR. Deși, polițistul de frontieră l-a avertizat că fapta acestuia constituie infracțiune, persoana nu a vrut să renunțe, moment în care a fost sesizat CNA Sud și SPIA MAI, transmite poliția de frontieră.

În circumstanțele stabilite, străinul a solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cazul de corupere activă este cercetat în continuare de către CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău