Un caz de braconaj s-a produs la Rezervația științifică „Plaiul Fagului”

  • 10 Februarie 2021 15:56
Un caz de braconaj s-a produs la Rezervația științifică „Plaiul Fagului”

Agenția „Moldsilva” a anunțat astăzi despre un incident cu braconaj, produs ieri la Rezervația științifică „Plaiul Fagului”, transmite MOLDPRES.

„Un caz de braconaj, ieșit din comun, a avut loc la Rezervația Naturală de Stat „Plaiul Fagului”. Marți seara (09.02.2021), la ora 23.00, patru indivizi necunoscuți au forțat cu automobilul poarta de acces până a cedat lăcata și au bruscat paznicul care era la serviciu. Ulterior, au pătruns pe teritoriul rezervației și s-au dedat braconajului”, indică un comunicat „Moldsilva”.

Conform directorului Rezervației „Plaiul Fagului”, Ștefan Deleanu, din cercetările preliminare se cunoaște că a fost împușcat un mistreț și alți trei au fost răniți, iar daunele aduse patrimoniului urmează a fi documentate.

Organele de poliție au fost alertate, iar până în prezent a fost stabilit mijlocul de transport, urmând a fi identificate persoanele implicate și toate circumstanțele producerii incidentului.

Agenția „Moldsilva” vine cu un apel către populație și roagă cetățenii că în caz că dispun de informații cu privire la acest caz să informeze prin intermediul Liniei specializate anticorupție, tel. 022 211-311.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău