Un caz de braconaj cinegetic, înregistrat în zona de frontieră. Două persoane sunt cercetate de oamenii legii

  • 07 Septembrie 2023 11:39
Un caz de braconaj cinegetic, înregistrat în zona de frontieră. Două persoane sunt cercetate de oamenii legii

O armă de vânătoare, cartușe, doi porci mistreți împușcați și două persoane bănuite de braconaj au fost depistate în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești.

Astăzi, 7 septembrie 2023, în jurul orei 02:00, aflată în misiune de serviciu, patrula mobilă a observat pe direcția localității Drujineni, raionul Fălești, doi bărbați. În discuții, aceștia și-ar fi justificat prezența în zona ca fiind paza terenurilor agricole. În același timp, polițiștii de frontieră au văzut că haina unuia din cei doi bărbați este în sânge, ceea ce a trezit suspiciuni. Totodată, fiind verificat perimetrul din apropiere, într-un lan de lucernă a fost depistat un porc mistreț cu plagă provocată prin împușcătură.

De asemenea, ca urmare a cercetărilor suplimentare, la marginea de drum a fost găsit încă un mistreț împușcat, iar în ascunzișuri din fâșia forestieră au fost depistate două cartușe calibru 16 și o armă de vânătoare cu două țevi orizontale.

După procedură, au fost anunțați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspectoratului de Poliție Fălești în vederea cercetării cazului conform competențelor.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, sub coordonarea procuraturii, documentează cazul sub aspectul de comitere a infracțiunii de braconaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău