Un candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor a picat și evaluarea reluată a Comisiei Pre-vetting

  • 13 Septembrie 11:32
Un candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor a picat și evaluarea reluată a Comisiei Pre-vetting

Judecătorul Alexei Paniș, care candida la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul judecătorilor, a picat evaluarea reluată, anunță un comunicat al Comisiei Pre-Vetting.

Candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă candidatului și CSM,  instituția responsabilă de organizarea concursului.

Comisia anunța ieri că a finalizat evaluarea reluată și în privința judecătorului Vladislav Holban, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii din rândul judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât, la fel,  nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianuarie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor, până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 20 de candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, 18 nu au promovat evaluarea reluată, iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău