Un candidat de la Partidul Șor refuzat la înregistrare. 14 liste de subscripție, colectate de un om într-o zi în diferite localități

  • 13 Ianuarie 2019 12:22
Un candidat de la Partidul Șor refuzat la înregistrare. 14 liste de subscripție, colectate de un om într-o zi în diferite localități

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale (CECEU) Rezina a refuzat înregistrarea candidatului Partidului Șor, Leonid Nauc, invocând încălcarea procedurilor la colectarea semnăturilor în favoarea sa. Partidul Șor a depus contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC).

CECEU Rezina a motivat refuzul înregistrării candidatului Partidului Șor prin faptul că la colectarea semnăturilor în favoarea sa au fost comise mai multe abateri, care pun la îndoială corectitudinea procesului.

Astfel, o singură persoană a semnat aproape 2/3 din totalul listelor de subscripție.

Aceeași persoană, a semnat în aceeași zi 14 liste cu semnături colectate în diferite localități, ceea ce, în opinia membrilor organului electoral  ar fi fost imposibil de realizat.

Partidul Șor a depus o contestație la CEC, în care pretinde că CECEU Rezina „a încălcat flagrant Codul electoral”, cere vanularea hotărârii și înregistrarea candidatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău