Un campion mondial a făcut pizza la Chișinău, în cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene

  • 25 Noiembrie 2018 08:19
Un campion mondial a făcut pizza la Chișinău, în cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene

Cea de-a treia ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene este în plină desfășurare la Chișinău. Sâmbătă, 24 noiembrie, într-un centru comercial din capitală a fost organizat un show culinar delicios dedicat vedetei bucătăriei italiene – pizza.

Evenimentul a culminat cu un master-class oferit de triplul câștigător al Campionatului Mondial de Pizza, Gianni Di Lella, iar toți cei prezenți la eveniment au gustat din bucatele gătite de acesta, transmite IPN.

Evenimentul este organizat de Casa Rinaldi și Ambasada Italiei la Chișinău.

Ambasadoarea Valeria Biagiotti a declarat că în timpul acestei săptămâni la Chișinău au fost organizate multe evenimente, iar scopul este de a promova bucătăria italiană, care este una din excelențele Italiei, fiind apreciată în toată lumea. Diplomata spune că bucătăria italiană este specială pentru că îmbină creativitate și excelență.

La eveniment au venit și reprezentanții altor misiuni diplomatice din Republica Moldova, care au participat la un concurs de preparare a pizzei. Ambasadorul polonez Bartlomiej Zdaniuk a spus că marea cultură europeană are mai multe dimensiuni, iar bucătăria este una dintre ele. „Este o parte importantă a relațiilor dintre noi și trebuie să cultivăm această legătură”, a mai spus ambasadorul.

Gianni Di Lella a pregătit pentru vizitatori o pizza, improvizând cu diverse ingrediente. Bucătarul italian spune că pentru a face o pizza gustoasă este nevoie de dragoste și multă pasiune, dar și timp suficient pentru a face aluatul și a-l lăsa la dospit. Gianni Di Lella a început să gătească din 2010 și a avut nevoie de un an pentru a ajunge la un produs echilibrat și gustos.

Cea de-a treia ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene se desfășoară în Republica Moldova în perioada 19-25 noiembrie. Este vorba despre activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

Totodată, Federația Bucătarilor, împreună cu un grup de antreprenori din Sicilia, au organizat la Reședința Ambasadoarei Italiei, în colaborare cu International Women’s Club, un Show Cooking cu degustare de produse siciliene. Pe parcursul întregii săptămâni, restaurantele italiene au oferit meniuri speciale, inclusiv Paste cu Pesto – o specialitate genoveză, în cadrul inițiativei Pasta Pesto Day (www.pastapestoday.it), care va permite donarea unei părți din venit Primăriei din Genova, pentru susținerea victimelor căderii podului Morandi din 14 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău