Un câine de terapie aduce alinare copiilor afectați de război în Ucraina

  • 14 Aprilie 2022 13:35
Un câine de terapie aduce alinare copiilor afectați de război în Ucraina

Un câine de terapie oferă alinare și bună dispoziție copiilor ucraineni traumatizați nevoiți să-și părăsească casele din cauza războiului care are loc în țara lor, relatează joi Reuters, citat de AGERPRES.

La centrul de terapie "Dr. Doc" din orașul Zaporoje, în sudul Ucrainei, copiii sunt invitați să-l mângâie și să se joace cu Evsei, un Cocker Spaniel, în timp ce voluntarii cântă și dansează pentru a-i distra pe copii.

"Este important pentru ei pentru că psihicul copiilor este foarte vulnerabil la războiul care se desfășoară acum... Unii copii sunt foarte speriați - îi scoatem din această stare", a declarat Olga Pivtorațka, în vârstă de 22 de ani, unul dintre voluntari.

"Îi ajutăm să se adapteze la realitatea din Zaporoje, adică la liniște. Nu sunt explozii aici", a adăugat ea.

În apropiere se află mormane de haine și alte ajutoare umanitare pentru refugiați, mulți dintre ei sosiți din regiuni mai estice ale Ucrainei unde au loc în prezent majoritatea luptelor dintre ucraineni și forțele ruse.

Aliona Serdiuk, șefa centrului și psiholog pentru copii, a declarat că voluntarii au grijă de copii în timp ce părinții lor s-au înregistrat înainte de a ajunge la noi locuințe permanente.

"Sarcina noastră principală este să stabilizăm copiii, să-i ajutăm să facă față unei situații cu adevărat stresante. Aici copiii se pot juca, cânta, desena și se pot juca cu câinele nostru. Dacă au nevoie de ajutor psihologic, lucrăm și individual", a declarat Serdiuk pentru Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău