Un bust al Regelui Ferdinand I va fi dezvelit astăzi în localitatea Feștelița, din raionul Ștefan Vodă

  • 06 Iunie 2019 08:40
Un bust al Regelui Ferdinand I va fi dezvelit astăzi în localitatea Feștelița, din raionul Ștefan Vodă

Un bust al Regelui Ferdinand I va fi dezvelit astăzi în localitatea Feștelița, din raionul Ștefan Vodă. Bustul a fost donat localității de asociația obștească „Oameni printre oameni” din Medgidia, județul Constanța. Primarul comunei Feștelița, Nicolae Tudoreanu.

„Încercăm să educăm tânără generație și să le spunem că istoria noastră nu a început în 1991. Avem o istorie bogată și înaintași care au contribuit esențial la dezvoltarea acestui teritoriu. Pentru noi, feștelițenii, România interbelică a fost rodnică. Localitatea s-a dezvoltat foarte puternic în acea perioadă. De exemplu, reforma făcută sub Ferdinand Întregitorul, a adus moșiei localității noastre peste 1600 de hectare de pământ, au fost împroprietăriți circa 200 de țărani. Avem ca memoriu și vizita regelui Ferdinand în județul Cetatea Albă, în care administrativ, în 1921 a fost și localitatea Feștelița. Vrem ca acest drum spiritual al lui Ferdinand să treacă și prin localitatea noastră”.

Bustul regelui Ferdinand I va fi amplasat în scuarul casei de cultură din Feștelița, edificiul aparținând unui fost consilier local care a jurat credință regelui Ferdinand și deportat ulterior în Siberia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău