Un britanic și un finlandez au câștigat Premiul Nobel pentru Economie

  • 10 Octombrie 2016 20:15
Un britanic și un finlandez au câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2016 a fost atribuit britanicului Oliver Hart și finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuția lor la teoria contractului, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

"Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici și instituții în multe domenii, de la legislația falimentului la politici constituționale", a explicat juriul.

Premiul Nobel pentru economie este al cincilea premiu Nobel atribuit în acest an, după cel pentru medicină, fizică, chimie și pace. Premiul Nobel pentru literatură va fi anunțat joi.

În mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economiști însă în 2015 un singur cercetător, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău