Un bombardament rusesc asupra unei uzine din estul Ucrainei a ucis cel puțin zece oameni

  • 03 Mai 2022 19:51
Un bombardament rusesc asupra unei uzine din estul Ucrainei a ucis cel puțin zece oameni

Un bombardament rusesc asupra unei uzine din Avdeevka (estul Ucrainei) s-a soldat marți cu cel puțin zece morți și 15 răniți, a anunțat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, citat de AFP și Reuters.

Oficialul a adăugat că "informațiile mai trebuie clarificate și numărul de victime ar putea probabil să fie mai mare". El a acuzat forțele "ocupantului rus" că au țintit intenționat muncitorii care ieșiseră din schimb și așteptau autobuzul, relatează Agerpres.

Avdeevka este un oraș cu circa 30.000 de locuitori, aflat pe linia frontului, la doar câțiva kilometri de Donețk, "capitala" secesioniștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

În localitate au avut deja loc mai multe lupte de la începutul războiului purtat din 2014 între separatiști și forțele guvernamentale ucrainene. În 2017, acolo au murit în doar o săptămână 27 de civili și militari, reamintește AFP. Potrivit agenției, după 24 februarie, când a început invazia Rusiei în Ucraina, situația la Avdeevka a fost relativ calmă, însă a mai avut loc un bombardament în 24 aprilie.

Proprietarul uzinei lovite marți - cea mai mare cocserie din Ucraina și una din cele mai mari din Europa - a declarat că înainte de război avea peste 4.000 de angajați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău