Un Boeing 777 a aterizat de urgență la Moscova din cauza unei probleme de motor

  • 26 Februarie 2021 10:38
Un Boeing 777 a aterizat de urgență la Moscova din cauza unei probleme de motor

Un avion Boeing 777 al companiei Rossiya a efectuat o aterizare de urgență vineri la Moscova din cauza unei probleme de motor, la mai puțin de o săptămână după un incident spectaculos petrecut cu reactorul unui aparat similar în Statele Unite, transmite AFP.

'În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, a fost detectată o proastă funcționare a captorului de control al motorului', a informat compania înr-un comunicat, precizând că 'echipajul a decis să efectueze o aterizare de urgență' pe aeroportul Șeremetievo.

'Aterizarea s-a desfășurat normal. Avionul își va relua zborul spre Madrid după ora 12.00 (09.00 GMT)', a adăugat Rossyia, o filială a companiei de stat ruse Aeroflot.

Site-urile specializate în monitorizarea zborurilor au confirmat că aparatul este un Boeing 777.

Săptămâna trecută, reactorul unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la scurt timp după decolarea de la Denver, Colorado, și și-a pierdut carenajul. În timp de avionul se întorcea de urgență spre aeroport, o ploaie de resturi a căzut într-o zonă rezidențială de la periferia Denverului.

Peste 120 de aparate Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt & Whitney PW4000 au fost oprite la sol în lume după acest incident spectaculos.

El a fost o nouă lovitură dură pentru compania Boeing, a cărei reputație a fost serios afectată de eșecurile noului său avion mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate în timp în care au murit 346 de oameni, și consemnat la sol aproape doi ani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău