Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a avut o problemă la unul din motoare

  • 26 Decembrie 2020 09:50
Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a avut o problemă la unul din motoare

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada care efectua un zbor între Arizona și Montreal cu trei membri ai echipajului la bord, a cunoscut o problemă de motor care l-a forțat să aterizeze la Tucson, a făcut cunoscut compania, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

La scurt timp după decolarea de la Marana (Arizona), la 22 decembrie, piloții aparatului "au primit o indicație motor și, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situație, au luat decizia de a opri un motor", a explicat Air Canada într-un e-mail.

"Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal și se află în continuare la sol", a adăugat Air Canada, fără alte precizări legate de natura defecțiunii, intervenită în cursul unui "zbor de poziționare" fără pasageri.

Potrivit site-ului specializat belgian Aviation24.be, care a dezvăluit informația, o scădere a presiunii hidraulice în motorul din stânga a fost cauza acestui incident.

Guvernul canadian a anunțat la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX, blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care și-au pierdut viața 346 de persoane.

Aparatul, cumpărat de companiile aeriene Air Canada, Westjet și Sunwing, nu a primit încă autorizația de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

La jumătatea lui noiembrie, Statele Unite au autorizat avioanele Boeing 737 MAX să zboare din nou, însă vor trebui făcute mai multe modificări avioanelor înainte ca acestea să poată fi puse din nou în serviciu, potrivit Autorității Federale pentru Aviație din SUA (FAA).

Săptămâna trecută, compania braziliană Gol a devenit prima din lume care a pus din nou în serviciu Boeing 737 MAX pe un zbor cu pasageri fără probleme între Sao Paulo și Porto Alegre.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău