Un blogger cu origini africane ar putea candida la Președința Rusiei

  • 08 Noiembrie 2017 14:32
Un blogger cu origini africane ar putea candida la Președința Rusiei

Samson Șolademi, om de afaceri și blogger din Moscova, a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a candida la scrutinul prezidențial care va avea loc în Rusia în 2018, din partea unei formațiuni denumite „Partidul faptelor bune, protecției copiilor, a femeilor, a libertății, a mediului și a pensionarilor” scrie RADOR.

Șolademi, care are rădăcini africane, a scris pe Facebook că ar vrea să candideze la prezidențiale pentru a atrage atenția societății civile și a autorităților federale asupra problemelor regiunii Ivanovo din cartierul administrativ estic al Moscovei, inclusiv privind starea parcului Terlețki și poluarea aerului din zonă.

Totodată, bloggerul a precizat că este dispus să renunțe la candidatură în favoarea candidatului care va putea atrage cât mai mult atenția asupra problemelor menționate.

Campania electorală pentru prezidențialele rusești din 2018 ar trebui să înceapă în perioada 7-17 decembrie, iar alegerile sunt programate pentru data de 18 martie.

Președintele în funcție al Rusiei, Vladimir Putin, nu a anunțat, deocamdată, dacă va intra în cursa electorală pentru un nou mandat. Printre cei care au anunțat deja că vor să candideze la alegerile din 2018 se numără președintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovski, fondatorul partidului Iabloko, Grigor Iavlinski, liderul formațiunii Comuniștii Rusiei, Maksim Suraikin, politologul Andrei Bogdanov, prezentatoarea de televiziune Ksenia Sobceak, precum și solista Ekaterina Gordon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău