Un basarabean, președinte de comisie parlamentară la București pentru românii din afara Țării

  • 23 Decembrie 2016 07:15
Un basarabean, președinte de comisie parlamentară la București pentru românii din afara Țării

Basarabeanul Constantin Codreanu, care a acces în Camera Deputaților din România după alegerile parlamentare din 11 decembrie curent, a fost ales astăzi președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Candidatura lui Codreanu a fost votată unanim de cei 15 membri ai comisiei respective, relatează ZiarulNational.md

„Mă onorează susținerea unanimă a colegilor din celelalte partide exprimate prin voturile care mi-au adus funcția de președinte al acestei comisii. Este un prim consens care mă bucură și care sper să rămână regulă de aur pentru viitoarea activitate a acestei comisii. În fond, politicul trebuie să treacă pe locul secund când vine vorba de interesele comunităților de români de oriunde și-n lumea asta. Îmi propun să impulsionez activitatea acestei comisii, dat fiind faptul că știu deja multe dintre problemele cu care se confruntă românii noștri din afara țării, inclusiv prin continuarea unor inițiative lansate de predecesorul meu, domnul Mircea Lubanovici, care a ținut să îmi ureze succes în noua postură”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Menționăm că basarabeanul Constantin Codreanu a acces în Parlamentul României pe listele Partidului Mișcarea Populară. R. Moldova mai are un reprezentant în Legislativul de peste Prut - pe Ion Hadârcă, liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, ales în Senatul României pe listele ALDE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău