Un bărbat din Sibiu a decedat din cauza rujeolei

  • 11 Aprilie 20:40
Un bărbat din Sibiu a decedat din cauza rujeolei

Un bărbat din Sibiu a murit din cauza rujeolei, după ce s-a tratat la domiciliu zile întregi. Când a ajuns în spital, a refuzat administrarea de oxigen și a cerut să fie lăsat acasă. A revenit la unitatea medicală câteva ore mai târziu, dar starea lui era prea gravă și, la scurt timp, a decedat, scrie news.ro.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a început să se simtă rău spre finalul lunii martie. Avea dureri musculare, febră, tuse și s-a tratat acasă, fără recomandarea vreunui medic.

Pe 5 aprilie s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. A fost internat de urgență, scrie sursa citată.

"Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, internat cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu", au transmis reprezentanții DSP Sibiu.

La scurt timp după internarea în spital, s-a constatat apariția unei erupții pe piele.

"În urma examinării, se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu", transmite DSP Sibiu.

În aceeași zi, spre după-amiaza, familia a solicitat însă externarea lui, pe propria răspundere, iar pacientul a plecat acasă.

"Va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul. De precizat că pacientul era ÎN contact familial de rujeolă, deși acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat", a mai transmis sursa citată.

Pe lângă diagnosticul de rujeolă, bărbatul prezenta comorbidități severe: cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală și obezitate morbidă. Speciașiștii precizează că nu se cunoaște statusul vaccinal al pacientului, mai scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău