Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru mai multe escrocherii

  • 13 Martie 09:02
Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru mai multe escrocherii

Un bărbat din Chișinău, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat în primă instanță la 12 ani de închisoare după ce a comis mai multe escrocherii. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, bărbatul a mințit mai multe persoane că va importa, la prețuri reduse, autoturisme. După ce primea sumele solicitate, bărbatul dispărea.

Conform acuzațiilor formulate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, într-unul dintre episoadele de escrocherie, comis în 2008, bărbatul a vândut un automobil „Mitsubishi Lancer”, aparținând unei companii de leasing, unei terțe persoane, contra sumei de 9000 de euro, inducând-o în eroare cu privire la drepturile sale asupra acestui vehicul.

În altă situație, care a avut loc în 2009, sub pretextul fals de a importa un automobil „Volvo XC-90” din SUA, la un preț vădit inferior costurilor automobilelor similare pe piața din Republica Moldova, a primit suma de 6200 euro de la o altă victimă, fără să-și respecte angajamentele.

Același bărbat a mai indus în eroare o altă victimă, vânzându-i un alt automobil, „Mazda Protege”, la un preț de 2000 euro care nu îi aparținea în realitate, cauzând daune materiale considerabile. O altă victimă a fost prejudiciată în sumă de 6500 euro printr-o schema infracțională similară.

După comiterea faptelor ilegale, pentru a se eschiva de urmărirea penală, bărbatul a fugit în Rusia, de unde a fost extrădat în anul 2019.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău din 5 martie 2024, bărbatul în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen 5 ani. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău