Un bărbat din Cahul care a promis să favorizeze obținerea permisului de conducere, în schimbul a 350 de euro, reținut de procurorii anticorupție

  • 10 Martie 2021 10:22
Un bărbat din Cahul care a promis să favorizeze obținerea permisului de conducere, în schimbul a 350 de euro, reținut de procurorii anticorupție

Un bărbat din Cahul a fost reținut, aseara, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție în cadrul unui dosar, pornit pe faptul comiterii traficului de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unei persoane să o ajute să obțină permisul de conducere, categoria B, susținând că ar avea influență asupra unor funcționari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Cahul.

Potrivit denunțătorului, bănuitul, ar fi cerut și primit de la acesta 350 de euro pentru a-i favoriza susținerea cu succes a probei practice la examenul de calificare auto, categoria B. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, banii au fost depistați în automobilul bănuitului. În după-amiaza zilei de 9 martie bărbatul a fost reținut de ofițerii DGT Sud a CNA și plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani de detenție sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău