Un bărbat din Basarabeasca va sta 16 ani la închisoare după ce a încercat să omoare de două ori un consătean

  • 08 Februarie 10:44
Un bărbat din Basarabeasca va sta 16 ani la închisoare după ce a încercat să omoare de două ori un consătean

Un bărbat (56 ani) din raionul Basarabeasca a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru dubla tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, prima tentativă de omor a avut loc în data de 11 mai 2023.

Astfel, aproape de miezul nopții, bărbatul se afla în incinta unei locuințe dintr-un sat din raionul Basarabeasca. La un moment dat, fiind beat, el l-a înjunghiat cu un cuțit în regiunea inimii pe proprietarul locuinței.

A doua zi, bărbatul a fost reținut, ulterior fiind plasat în arest, urmare a admiterii demersului procurorilor. 

Cu toate acestea, în data de 15 septembrie a aceluiași an, bărbatul a încercat din nou să-și omoare consăteanul. În jurul ore 02:00, el a luat de la domiciliul său un topor și a mers la domiciliul bărbatului pe care a vrut anterior să îl omoare.

După ce a intrat în casa consăteanului, agresorul a încercat să-l lovească cu toporul în regiunea capului. Din fericire, victima a reușit să se apere. Intenția agresorului nu a fost dusă până la capăt, deoarece a intervenit o altă persoană, care l-a calmat, luându-i toporul din mână. 

De menționat că bărbatul de 56 de ani se afla în arest la domiciliu.

Sursa citată a precizat că, prin sentința Judecătoriei Cimișlia, sediul Central din 02 februarie 2024, agresorul a fost condamnat pentru ambele episoade de infracțiune, fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă de 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, și încasarea din contul acestuia a cheltuielilor judiciare suportate de stat pentru efectuarea expertizelor, în sumă totală de 13.820 lei.

Sentința este cu drept de apel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău