Un bărbat de 74 de ani a fost salvat de la înec în parcul Valea Morilor

  • 19 Iunie 2023 10:22
Un bărbat de 74 de ani a fost salvat de la înec în parcul Valea Morilor

Salvamarii Stației de salvare din municipiul Chișinău au salvat de la înec un bărbat în vârstă de 74 de ani, anunță IGSU.

Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 18 iunie. Bărbatul a alunecat de pe dig, după ce a încercat să-și spele mâinile în apa bazinului acvatic. Astfel, persoana nu a reușit să iasă singur din apă, din cauza adâncimii lacului. 
 
În urma incidentului, persoana s-a ales cu traumatisme ușoare în regiunea capului. Salvamarii au acordat primul ajutor calificat, iar ulterior acesta a primit îngrijiri de rigoare de la medicii aflați la fața locului.
 
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie prudenți, în special atunci când aleg să-și petreacă timpul în preajma bazinelor acvatice. Totodată, în vederea evitării tragediilor, specialiștii îndeamnă oamenii să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă. Mai mult, angajații IGSU îndeamnă cetățenii să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și amenajate corespunzător.
 
Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2023, de la înec au fost salvate 53 de persoane.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău