Un bărbat cu dublă cetățenie a încercat să intre în România cu peste 240 de litri de alcool

  • 21 Noiembrie 2022 16:29
Un bărbat cu dublă cetățenie a încercat să intre în România cu peste 240 de litri de alcool

Tânărul cu cetățenie română și Republica Moldova a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. La verificări, polițiștii au descoperit 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piața neagră din România, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Galați. Valoarea amenzii primită este dublă față de cât valora marfa, scrie Digi24.ro

Tânărul de 19 de ani conducea un ansamblu rutier format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldovca. 

Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și a persoanei. Cu această ocazie polițiștii de frontieră în colaborare cu lucrători vamali au descoperit în bagajele personale ale tânărului, printre haine cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac și vin spumant) și 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piața neagră din România. 

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 2.060 de lei a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei. 

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conținutului și valorii acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău