Un bărbat agresiv, arestat într-un tren de mare viteză între Amsterdam și Paris

  • 08 Ianuarie 2020 14:25
Un bărbat agresiv, arestat într-un tren de mare viteză între Amsterdam și Paris

Poliția olandeză a anunțat miercuri că a arestat un bărbat care se comporta 'de o manieră agresivă' față de ceilalți pasageri, dintre care unii l-au auzit strigând 'Allahu Akbar', într-un tren de mare viteză ce leagă orașele Amsterdam și Paris, transmite AFP, preluat de Agerpres.

În incident, care a dus la oprirea temporară a trenului Thalys în gara Rotterdam, nu a fost rănită nicio persoană și nu a fost găsită nicio armă.

''Într-un tren plecat de la Amsterdam către Paris, un bărbat de 28 de ani s-a comportat de o manieră agresivă în această dimineață (miercuri). Călătorii l-au auzit pe bărbat strigând 'Allahu Akbar' și în scurt timp s-a instalat panica'', a scris pe Twitter poliția din Rotterdam.

Potrivit postului public de televiziune olandez NOS, poliția a declarat că bărbatul ''se comporta de o manieră confuză și striga lucruri ciudate''.

Compania feroviară olandeză a indicat că trenul, care plecase de la Amsterdam la 06:15 (05:15 GMT), a fost oprit pentru 30 de minute la Rotterdam, după care și-a continuat drumul către Paris.

În 2015, cu câteva luni înaintea atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, Ayoub El Khazzani, care urcase în gara din Bruxelles, a deschis focul de armă în interiorul unui tren Thalys, înarmat cu un pistol Kalașnikov și nouă încărcătoare pline. El a rănit două persoane înainte de a fi imobilizat de alți pasageri, printre care mai mulți militari americani aflați în vacanță.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău