Un bărbat a fost reținut, după ce a încercat să aducă în R. Moldova arme furate din Austria, estimate la 34.000 euro

  • 08 Decembrie 2022 11:19
Un bărbat a fost reținut, după ce a încercat să aducă în R. Moldova arme furate din Austria, estimate la 34.000 euro

Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră ai Direcției regionale Sud, au combătut încercarea unui conațional de introducere în țară a trei arme sustrase dintr-un magazin din Austria, în valoare de 34.000 euro, anunță Procuratura Generală.

Conaționalul cu vârsta de 26 de ani din Cahul a fost reținut în flagrant de către patrula Poliției de Frontieră, după ce acesta ar fi traversat ilegal prin înot râul Prut, din România. Acesta a fost surprins cu ajutorul mijloacelor speciale în timp ce se deplasa de la linia frontierei de stat spre interiorul țării, după care a urmat reținerea lui imediată Tânărul avea cu el pașaportul biometric și o geantă în care s-au depistat trei arme de vânătoare cu țeava ghintuită, împachetate în bandă adezivă impermeabilă.

La audieri, tânărul a recunoscut că a încercat să introducă în țară armele, în scop de comercializare pe piața neagră din Moldova, cu 25 mii euro. Totodată, ca urmare a perchezițiilor domiciliare, desfășurate sub conducerea procurorilor PCCOCS, polițiștii de frontieră au  depistat și alte probe ce ar oferi dovezi confirmative pe cazul dat. Ulterior, la solicitarea procurorii PCCOCS să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău