Un bărbat a fost arestat pentru obținerea unor credite pe numele altei persoane

  • 06 Ianuarie 2022 14:10
Un bărbat a fost arestat pentru obținerea unor credite pe numele altei persoane

Un bărbat de 33 de ani a fost arestat pentru tentativă de escrocherie. Mai exact, a obținut credite în baza unui act de identitate al altei persoane. Pe perioada arestului, timp de 30 de zile, se va afla în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în momentul reținerii s-a stabilit că bărbatul, având la sine un buletin de identitate care aparține altei persoane, intenționa să obțină un credit în mărime de 250 de mii de lei de la o companie de microfinanțare, din sectorul Botanica al capitalei.

Polițiștii au stabilit că persoana cu datele de identitate din buletin se află peste hotarele Republicii Moldova. Fiind contactat telefonic, bărbatul a comunicat că, aproximativ cu doi ani în urmă, în circumstanțe necunoscute, i-a dispărut buletinul de identitate.

Suspectul nu este la prima abatere de la lege, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare, fapt pentru care era anunțat în căutare de către organele de drept. În timpul anchetei s-a constatat că, în ultimele două luni, pe numele titularului buletinului de identitate prezentat s-a încercat și au fost obținute mai multe credite de la diferite companii de microfinanțare din Chișinău, valoarea cărora se ridică la peste 400 de mii de lei.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, inculpatul riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău