Un bărbat a fost amendat pentru vânzarea bunurilor sechestrate

  • 20 Martie 10:16
Un bărbat a fost amendat pentru vânzarea bunurilor sechestrate

La 16 martie a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 53 de ani, a fost recunoscut vinovat de înstrăinarea bunurilor sechestrate (art. 251 din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 55 mii lei, anunță Procuratura Generală.

Instanța a mai dispus admiterea acțiunii civile depuse de Serviciul Fiscal de Stat și a încasat în beneficiul statului, prin compensare - suma de 52 500 lei.
 
Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, aproximativ în luna ianuarie 2020, în baza procurii, activând în calitate de administrator al unei gospodării țărănești, fiind persoana responsabilă de păstrarea și gestionarea patrimoniului întreprinderii nominalizate, cunoscând cu certitudine că printr-o hotărâre a Serviciului Fiscal de Stat și printr-un act de sechestru, de către organul fiscal a fost aplicat sechestru pe 25 tone de semințe de orz, valoarea cărora constituie 52 500 lei. Astfel, fiindu-i transmise spre păstrare bunurile sechestrate și fiind obligat conform legii să asigure integritatea lor, intenționat, în mod ilegal a înstrăinat bunurile respective.
 
Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.
 
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
22
Mon
18
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău