Un băiat din Italia a fost operat de cancer, pe acorduri de pian

  • 17 Noiembrie 2020 19:50
Un băiat din Italia a fost operat de cancer, pe acorduri de pian

Un băiat în vârstă de 10 ani din Italia a fost operat de un cancer la măduva spinării, intervenția chirurgicală fiind realizată în timp ce un muzician cânta la un pian adus în sala de operații, a anunțat spitalul în care a avut loc intervenția, relatează dpa, citată de Agerpres.

Operația a avut loc luni în una dintre clinicile Ospedali Riuniti din Ancona, centrul Italiei. Mai multe mass-media au relatat despre procedură, iar o purtătoare de cuvânt a spitalului a confirmat informația.

La pian a cântat Emiliano Toso, fost biolog molecular care a devenit muzician și care crede în puterea terapeutică a muzicii acordate la o frecvență de 432 de hertzi și nu la frecvența obișnuită de 440 de hertzi.

"A fost într-adevăr o experiență magică", a declarat Roberto Trignani, neurochirurgul care a condus operația de patru ore, citat de radioul public RAI.

 Trignani a precizat că operația a fost încununată de succes, a informat agenția de știri ANSA. Muzica a părut să aibă efect asupra băiatului chiar dacă el se afla sub anestezie generală, a declarat medicul.

"Din (scanarea creierului) am văzut că el parcă putea simți muzica, deoarece atunci când muzica s-a oprit urma (de scanare) s-a modificat", a mai spus chirurgul.

Băiatul l-a întâlnit pe Toso înainte de operație și i-a spus că muzica lui i se pare "puțin plictisitoare" și că preferă stilul heavy metal, a declarat muzicianul pentru ANSA, precizând că mama băiatului este profesoară de pian și vioară.

Neurochirurgul Roberto Trignani a declarat că intenționează să repete experiența. "Nu știu dacă vom putea să aducem întotdeauna un pian în sala de operații, însă cu siguranță se va auzi muzică", a mai spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,06 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău