Un băiat de 17 ani intenționa să comită un atac în Australia

  • 14 Decembrie 2015 10:24
Un băiat de 17 ani intenționa să comită un atac în Australia

Un tânăr din metropola australiană Melbourne arestat după ce poliția a găsit explozibili în locuința sa a pledat, luni, vinovat la acuzații legate de terorism, caz care sporește îngrijorările referitoare la tendința de radicalizare a tinerilor australieni

Băiatul de 17 ani intenționa să comită un atac folosind încărcături explozive improvizate, potrivit poliției australiene. În luna mai, polițiștii au percheziționat locuința acestuia din Greenvale (20 de kilometri nord de Melbourne), scrie Agerpres.

El a pledat vinovat la acuzația de 'angajare în acțiunea de pregătire sau planificare a unui act terorist'.

Procurorii au renunțat la celelalte două capete de acuzare contra adolescentului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită întrucât este vorba de un minor.

Nivelul de alertă antiteroristă din Australia, un aliat solid al Statelor Unite în campania internațională contra grupării Statul Islamic (SI) în Irak și Siria, a fost ridicat începând de anul trecut.

Joia trecută, poliția australiană a anunțat că anchetează un bărbat de 20 de ani și un adolescent de 15 ani pentru conspirație în vederea atacării clădirilor guvernamentale, după ce ei au fost arestați în cursul unui raid al forțelor speciale antiteroriste la Sydney. Alți trei bărbați, aflați deja în arest pentru acuzații legate de terorism, sunt anchetați în cadrul aceleiași operațiuni.

În ultimele săptămâni, alți cinci tineri din Melbourne au fost arestați pentru plănuirea unui atac terorist de tipul celor comise de militanții SI.

În septembrie 2014, poliția australiană a împușcat mortal un tânăr în Melbourne după ce acesta înjunghiase doi ofițeri din forțele antiteroriste. Trei luni mai târziu, două persoane ținute captive au murit într-o cafenea din Sydney atunci când poliția a intervenit pentru a pune capăt unei luări de ostatici ce dura de 17 ore. Autorul luării de ostatici a fost lichidat în această operațiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău