Un băiat de 11 ani din Marea Britanie parcurge pe jos peste 320 de kilometri pentru a salva planeta

  • 13 August 2021 14:39
Un băiat de 11 ani din Marea Britanie parcurge pe jos peste 320 de kilometri pentru a salva planeta

Jude Walker, un băiețel din Marea Britanie în vârstă de 11 ani, a pornit într-o odisee prin care speră că va salva planeta: va parcurge pe jos distanța dintre o localitate din nordul Angliei și Londra în încercarea de a obține sprijin pentru instituirea unei taxe care să vizeze emisiile de carbon, informează Reuters, citat AGERPRES.

Inspirat în parte din acțiunile activistei Greta Thunberg, Walker, originar din Hebden Bridge, Yorkshire, parcurge un drum de 322 de kilometri, înfruntând ploaia și îndoielile, până la Parlamentul Britanic din Westminster, centrul Londrei.

Încălzirea globală a ajuns periculos de aproape de punctul în care va scăpa de sub control, iar omenirea va avea de înfruntat în mod sigur perturbări viitoare ale climei timp de decenii, dacă nu chiar secole, este concluzia unui raport al grupului de experți în domeniul climei ai Organizației Națiunilor Unite (ONU) dat publicității zilele trecute.

Deși cea mai mare parte dintre liderii politici și investitori acceptă dovezile științifice aflate la baza schimbărilor climatice, există diviziuni profunde asupra acțiunilor de urmat pentru a opri fenomenul, cât de radical ar trebui să fie răspunsul și cine ar trebui să plătească prețul.

Walker este de părere că o taxă pe carbon este un pas crucial pentru a încetini traiectoria curentă a umanității către ceea ce acesta a denumit o lume distopică.

„Știam acum mult mai multe despre schimbările climatice și cred că o taxă pe carbon ar fi în mod definitiv una dintre cele mai utile soluții pentru această problemă'', a declarat Walker pentru Reuters în timp ce mergea prin Woburn Sands, un oraș situat la circa 30 de kilometri nord de Londra.

Băiatul dorește să inițieze o petiție prin care să solicite instituirea unei taxe pe carbon. În prezent, aproape 57.000 de persoane au semnat-o. Dacă va strânge 100.000 de semnături, va fi luată în considerare pentru a fi dezbătută în parlament.

Drept răspuns la petiție, Marea Britanie a spus că este prima mare economie care legiferează pentru obținerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 și că își ia angajamentul pentru a se asigura că poluatorii vor continua să plătească pentru emisiile produse.

„Efectele încălzirii globale se pot constata deja'', a spus Walker. „Avem nevoie să facem schimbările acum, mai ales dacă dorim să evităm impactul devastator de mai târziu'', a mai spus el.

Băiatul parcurge o distanță de 16 kilometri zilnic, însoțit de membri ai familiei sau de prieteni. Se preconizează că va termina călătoria sâmbătă, când va ajunge la St James's Park.

Înaintea Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP26), care va avea loc în Scoția, în noiembrie, Walker a făcut apel la măsuri serioase pentru a încetini fenomenul încălzirii globale.

„Va fi doar o lume distopică dacă summitul acesta nu merge conform planului'', a spus el. „Putem evita catastrofa''. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău