Atac armat în Croația: Un bărbat a deschis focul într-un azil de bătrâni și a ucis 5 persoane, printre care și mama sa

  • 22 Iulie 15:20
Atac armat în Croația: Un bărbat a deschis focul într-un azil de bătrâni și a ucis 5 persoane, printre care și mama sa

Cinci persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite de un bărbat înarmat care a intrat astăzi, 22 iulie, într-un azil de bătrâni din orașul Daruvar, situat la est de capitala croată Zagreb, relatează cotidianul croat Jutarnji List și Reuters. Un bărbat a intrat în azil și a început să tragă, potrivit presei croate, care precizează că cel puțin cinci persoane rănite au fost transportate la spital.

Criminalul, care inițial fugise de la fața locului, a fost ulterior arestat de poliție, a relatat portalul de știri Daruvar, citat de Digi24.

Portalul de știri Index a declarat că cinci persoane au murit pe loc, în timp ce altele încă primesc asistență medicală. Suspectul a fugit de la locul faptei, dar poliția l-a prins în scurt timp într-o cafenea din apropierea azilului.

Poliția a declarat că a fost informată luni, după ora 10:00, că un bărbat care a folosit arme de foc a ucis și rănit mai multe persoane la azilul de bătrâni. Suspectul este „în custodia poliției”, se arată într-o declarație a biroului regional de poliție.

Televiziunea regională N1 a relatat că trăgătorul s-a născut în 1973, că este un fost luptător din războiul din Croația din 1991-1995 și rudă a unuia dintre rezidenții azilului.

Daruvar este un oraș balnear cu o populație de 8.500 de persoane.

Autoritățile investighează motivul din spatele atacului.

Ministerul Muncii, Sistemului de Pensii, Familiei și Politicii Sociale, împreună cu Agenția Croată pentru Asistență Socială, prin intermediul echipei de suport psihosocial, vor oferi toată asistența și sprijinul necesar angajaților, beneficiarilor și familiilor acestora, conform unui comunicat al ministerului citat de Jurtarnji List.

Ministrul de resort va vizita spitalul din Pakrac, unde au fost internați răniții.

Direcția de Poliție Bjelovar-Bilogora a confirmat că bărbatul suspectat de multiple omoruri luni dimineața în azilul de bătrâni din Daruvar este în custodia poliției.

Tragedia s-a produs într-un azil privat în care sunt cazate aproximativ 20 de persoane vârstnice, iar printre victime se numără una dintre îngrijitoare.

Cotidianul Nacional scrie, pe site-ul său, că la spitalul din Pakrac au fost interați șapte răniți, dintre care cinci sunt în stare gravă. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
21
Mon
21
Tue
22
Wed
21
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău