Un avocat și un purtător de cuvânt al echipei juridice private a lui Trump au demisionat

  • 21 Iulie 2017 14:21
Un avocat și un purtător de cuvânt al echipei juridice private a lui Trump au demisionat

Avocatul de încredere al președintelui american Donald Trump, Mark Kasowitz, și purtătorul de cuvânt al acestuia, Mark Corallo, au demisionat din echipa de avocați privată care asigură apărarea liderului de la Casa Albă în ancheta Ministerului Justiției privind presupuse legături ale echipei de campanie electorală a lui Trump și Kremlin, au informat vineri mass media locale, citate de EFE.

Kasowitz îl cunoaște pe Trump de câteva decenii, când acesta l-a reprezentat în litigii cu fostele soții, precum și într-un caz de fraudă privind cursurile de afaceri imobiliare de la universitatea miliardarului american, între timp închisă. În plus, firma lui Kasowitz l-a ajutat pe Trump să-și restructureze datoria atunci când cazinourile acestuia și-au declarat falimentul.

Tocmai datorită acestei lungi colaborări s-a gândit Trump la Kasowitz atunci când și-a alcătuit echipa juridică. Odată cu plecarea lui Kasowitz, ale cărui motive nu se cunosc, cel puțin deocamdată, din echipa juridică a lui Trump fac parte Ty Cobb, Jay Sekulow și John Dowd.

Potrivit cotidianului The New York Times, lui Trump îi plăcea 'stilul direct și agresiv al lui Kasowitz, însă acesta nu se potrivea cu delicata anchetă cu implicații politice', condusă de Robert Muller, procuror special în investigația privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2016.

Odată cu Kasowitz a plecat și Corallo, purtătorul de cuvânt al echipei juridice. Nici motivele plecării lui nu se cunosc, însă, potrivit presei americane, Corallo nu era de acord cu strategia avocaților președintelui de a-l discredita pe procurorul special Robert Mueller. Corallo a trimis vineri prin e-mail o declarație de presă prin care anunță că a demisionat, fără a da alte detalii referitoare la motivele plecării sale, scrie Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău