Un avocat, candidat la funcția de judecător la CSJ, nu a promovat evaluarea

  • 10 Iunie 18:48
Un avocat, candidat la funcția de judecător la CSJ, nu a promovat evaluarea

Comisia Vetting a finalizat evaluarea integrității avocatului Alexandru Rotari, care candidează pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Raportul de evaluare cu propunerea de nepromovare a fost transmis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la examinare.

CSM urmează să analizeze detaliile evaluării în baza dosarului recepționat de la Comisie și să adopte o hotărâre motivată prin care va accepta sau va respinge propunerea Comisiei, scrie Bizlaw.md.

Comisia Vetting va publica raportul său pe pagina web www.vettingmd.eu în termen de trei zile de la adoptarea hotărârii de către CSM, conform prevederilor Legii 65/2023 și Regulamentului de Organizare și Funcționare a Comisiei.

În cadrul procesului de evaluare externă a Curții Supreme de Justiție, Comisia Vetting a finalizat evaluarea a 20 subiecți, cu transmiterea rapoartelor către Consiliul Superior al Magistraturii.

Din totalul rapoartelor, 11 au recomandat promovarea, iar nouă au propus nepromovarea subiecților. CSM a examinat 16 rapoarte, acceptând 15 dintre acestea, iar într-un caz a dispus re-evaluarea subiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău