Un avion s-a întors din drum din cauza unui geam fisurat

  • 08 Februarie 2016 10:03
Un avion s-a întors din drum din cauza unui geam fisurat

Un avion de pasageri de tipul Airbus A330, care efectua un zbor pe ruta Moscova-Petropavlovsk-Kamceatski, s-a întors din drum, după patru ore de zbor și peste 3.000 de km parcurși, după ce a fost descoperită o fisură la geamul din cabina piloților.

Avionul, cu 220 de persoane la bord (240 de persoane, conform altor surse), a aterizat în condiții de securitate în noaptea de duminică spre luni pe aeroportul Șeremetievo din capitala rusă, scrie Agerpres.

Când se aflau în zona ținutului autonom Hantî-Mansiisk (Siberia de vest), echipajul a constatat că s-a fisurat un geam din cabina piloților, luând decizia de a reveni pe aeroportul din Moscova, din motive de siguranță. Canalul de televiziune NTV a relatat că fisura a fost observată de echipaj când avionul se afla în zona Surgutului, munții Urali.

Niciuna dintre persoanele de la bordul avionului nu a fost rănită. Pe aeroportul din Moscova, aeronava a fost întâmpinată de serviciile de urgență aeroportuare.

O depresurizare a cabinei piloților a fost evitată datorită faptului că geamul era confecționat dintr-un polimer multistrat, scriu sursele citate.

După revenirea la Moscova, pasagerii au fost îmbarcați într-un alt avion, urmând să plece luni dimineață spre Petropavlovsk-Kamceatski, centrul administrativ al regiunii Kamceatka.

Decizia echipajului a părut cel puțin neobișnuită, întrucât era mai ușor de ajuns din Hantî-Mansiisk până la Petropavlovsk-Kamceatsk ( 940 de km pe șosea) decât de a face cale întoarsă până la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău