Un avion Ryanair a fost obligat să aterizeze la Berlin

  • 31 Mai 2021 09:52
Un avion Ryanair a fost obligat să aterizeze la Berlin

Un avion al companiei Ryanair care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze la Berlin în timpul nopții de duminică spre luni, în urma unei alerte cu bombă, înainte să își poată continua zborul, relatează luni France Presse.

"Măsurile de securitate ale poliției s-au încheiat fără a fi detectat niciun pericol", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției berlineze.

"Pasagerii au putut să-și reia zborul către Polonia la bordul unui aparat de rezervă", a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii cu privire la motivele alertei.

Potrivit cotidianului Bild Zeitung în special, a fost o amenințare cu bomba, care s-a dovedit a fi neîntemeiată.

Avionul care transporta 160 de persoane a aterizat la ora locală 20:08 (18:08 GMT) pe o pistă a aeroportului Berlin-Brandenburg din sudul capitalei germane.

Potrivit presei germane, bagajele pasagerilor au fost puse pe pistă pentru a fi percheziționate de echipe cu câini, în timp ce avionul a fost înconjurat de numeroase vehicule de poliție și de pompieri.

"Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgență și a obținut imediat autorizația", a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Hack pentru cotidianul Bild, precizând că pasagerii au fost conduși la terminal pentru a lua acolo masa.

În iulie 2020, un avion Ryanair care efectua aceeași legătură Dublin-Cracovia a trebuit să aterizeze de urgență la Londra în urma unei amenințări cu bomba, care s-a dovedit a fi de asemenea falsă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău