Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbușit în regiunea Belgorod

  • 24 Ianuarie 16:28
Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbușit în regiunea Belgorod

Un avion militar rusesc de transport de tip Il-76 la bordul căruia se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni s-a prăbușit miercuri în regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit agențiilor de presă ruse, relatează AFP.

"În jurul orei 11:00 locală (08:00 GMT), un avion Il-76 s-a prăbușit în regiunea Belgorod (...) La bord se aflau 65 de militari capturați ai armatei ucrainene, transportați în regiunea Belgorod pentru un schimb de prizonieri, șase membri ai echipajului și trei însoțitori", a precizat ministerul.

"O comisie a forțelor aeriene s-a deplasat la locul prăbușirii avionului pentru a stabili cauzele dezastrului", a adăugat el.

Imaginile care circulau pe rețelele sociale arătau un apart de zbor în cădere bruscă, înainte de o explozie puternică, urmată de flăcări și fum negru.

Ministerul rus nu a oferit până în acest moment nicio informație cu privire la soarta persoanelor aflate la bordul avionului.

Întrebat în timpul conferinței sale de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să comenteze, precizând natura prea "recentă" a informațiilor. "Vom lămuri toate acestea", a spus el.

De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu mai multe dezastre aeriene în care au fost implicate avioane ale armatei.

Ucraina a anunțat, la rândul său, doborârea unor avioane rusești. Kievul a declarat săptămâna trecută că a doborât un avion rusesc de spionaj A-50 și un avion de comandă Il-22 în zona Mării Azov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău