Un avion de luptă F-35 de ultimă generație s-a prăbușit la o bază militară americană

  • 20 Octombrie 2022 12:43
Un avion de luptă F-35 de ultimă generație s-a prăbușit la o bază militară americană

Un avion de luptă F-35 s-a prăbușit miercuri la Baza Aeriană Hill, la sud de Ogden, în statul american Utah, potrivit unității 388th Fighter Wing. Pilotul aeronavei a fost recuperat în siguranță, transmite CNN, transmite digi24.ro.

Aeronava F-35A Lightning II s-a prăbușit în jurul orei 18:15 la nord de pista de aterizare a bazei aeriene, a transmis unitatea pe Twitter. Nimeni de la sol nu a fost rănit, spun autoritățile. „Pilotul s-a catapultat, a fost recuperat și a fost dus la centrul medical local pentru a fi pus sub observație”, a scris Baza Aeriană Hill. Nu au fost furnizate date suplimentare disponibile despre starea de sănătate a pilotului. Cauza prăbușirii este necunoscută și va fi investigată, a transmis unitatea.

Pilotul se întorcea de la o misiune de antrenament de rutină către Baza Aeriană Hill, atunci când s-a catapultat din avion, a spus colonelul Craig Andrle, comandant în cadrul 388th Fighter Wing, la o conferință de presă. Imaginile video de la fața locului arată un nor mare de fum ce vine dinspre baza aeriană după ce avionul militar s-a prăbușit. Accidentul a provocat un incendiu care s-a întins pe o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați, potrivit Utah Fire Info. Echipajele de intervenție au putut să stingă deflagrația, au spus autoritățile.

Baza aeriană Hill este a doua bază a Forțelor Aeriene americane ca populație și mărime geografică.

„Zborul aeronavelor militare este o afacere riscantă pe care toți o acceptăm când mergem să o facem. Iar aceste lucruri se întâmplă”, a spus Andrle. „Așa că în această noapte, în primul rând suntem recunoscători că este ok. A ieșit din aeronavă. Suntem recunoscători că nimeni de la sol nu a fost rănit”.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău