Un avion al companiei Egyptair cu destinația Moscova a revenit la Cairo după găsirea unui mesaj de amenințare

  • 27 Octombrie 2021 18:03
Un avion al companiei Egyptair cu destinația Moscova a revenit la Cairo după găsirea unui mesaj de amenințare

Un avion Airbus A220 al companiei aeriene naționale egiptene Egyptair ce zbura pe ruta Cairo-Moscova a revenit miercuri de urgență pe aeroportul de plecare după ce pe un scaun al avionului a fost găsit un bilet scris cu un mesaj de amenințare, relatează agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

Anunțul a fost făcut de compania aeriană, care a mai menționat că autoritățile competente iau măsurile necesare, fără a preciza conținutul mesajului sau alte detalii.

Incidentul survine la șase ani după ce un avion Airbus A321 al companiei ruse Kogalymavia, care zbura între stațiunea egipteană Sharm-el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg, a explodat în aer, atentat revendicat de ramura egipteană a grupării Stat Islamic și în urma căruia toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului au murit.

După acel atentat, guvernul de la Moscova a suspendat zborurile către Egipt, cursele aeriene între Rusia și destinațiile egiptene Sharm-el-Sheikh și Hurghada fiind reluate abia anul acesta în august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău