Un avion a aterizat pe o autostradă, în India

  • 21 Mai 2015 11:53
Un avion a aterizat pe o autostradă, în India

Un avion de luptă al Forțelor Aeriene Indiene a aterizat joi pe o autostradă lângă New Delhi, în cadrul primului exercițiu național privind aterizarea de urgență a aeronavelor pe autostrăzile din India, informează Agerpres.

Locuitorii din zonă s-au strâns lângă autostrada Yamuna, la periferia capitalei New Delhi, pentru a vedea avionul Mirage 2000 aterizând nu departe de casele lor.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Indiene a declarat că există întotdeauna un element de risc în astfel de exerciții, însă înainte au avut loc verificări, inclusiv calitatea autostrăzii, construită în 2012 și una dintre cele mai moderne autostrăzi din țară.

Aterizarea avioanelor de luptă pe șosele este o manevră comună în multe țări, în cadrul unui scenariu atunci când bazele aeriene sunt ținta unui atac și devin inutilizabile. Puține drumuri indiene sunt însă potrivite în cazul unui astfel de scenariu. Oficialul indian a declarat că forțele aeriene vor identifica și desemna mai multe autostrăzi ca posibile piste de aterizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău