Un aventurier francez a murit după ce a încercat să traverseze Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle

  • 23 Ianuarie 15:53
Un aventurier francez a murit după ce a încercat să traverseze Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle

Un francez în vârstă de 75 de ani a murit în încercarea de a traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle. Bătrânul a mai traversat o dată oceanul în 2019 cu ajutorul unui butoi purtat de curenți. Circumstanțele în care și-a pierdut viața sunt cercetate, informează Mediafax.

Cunoscutul aventurier francez în vârstă de 75 de ani a fost răpus în încercarea de a traversa Oceanul Atlantic cu ajutorul unei bărci cu vâsle.

Anunțul decesului a fost făcut public pe pagina sa de Facebook:

„Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, căruia îi plăcea atât de mult navigația și marea”, precizează comunicatul, potrivit sursei citate.

În 2019, Jean-Jacques Savin reușise performanța de a traversa Oceanul Atlantic într-un butoi purtat de vânt și curenți.

Circumstanțele producerii decesului nu au fost încă elucidate și sunt cercetate.

Fostul parașutist militar și-a sărbătorit săptămâna trecută ziua de naștere pe mare cu foie gras și șampanie. Apoi a pornit din Sagres, sudul Portugaliei către Ponta Delgada, Azore, prima oprire din voiajul transatlantic.

Miercuri, a scris pe Facebook că din cauza vânturilor puternice, călătoria sa va fi mai lungă cu 900 km și a precizat că are probleme cu panourile solare. Dar a lăsat de înțeles fanilor și familiei că totul este în regulă: „Fiți liniștiți, nu sunt în pericol!”

Savin declanșase două semnalizări de avarie joi seară. Familia lui nu a mai auzit nicio veste de la el de atunci și spera ca acesta să fie bine.

Vineri, barca sa a fost găsită răsturnată în apropiere de arhipeleagul Azore de către autoritățile maritime portugheze care patrulau zona de coastă.

Bărbatul considera că peripețiile sale pe mare sunt un bun prilej de a „râde la bătrânețe” de lucrurile ieșite din comun pe care a reușit să le realizeze la o vârstă înaintată. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău