Un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piață

  • 25 Octombrie 2021 14:54
Un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piață

Pentru prima dată în istorie, un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piața din Europa, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Tesla Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american Tesla, a devansat în septembrie modele cu motoare pe combustie internă precum Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208, potrivit firmei de consultanță Jato Dynamics. Potrivit acestei firme, Tesla Model 3 a controlat o cotă de 2,6% din piața auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unități înmatriculate (creștere de 42% în ritm anual), față de 18.264 unități pentru Renault Clio, și 17.988 de unități pentru Dacia Sandero (creștere de 41% în ritm anual).

Jato Dynamics subliniază că dobândirea poziției de lider după vânzările pe o lună este un punct de cotitură pentru automobilele electrice și un semn că industria auto își accelerează tranziția de la motoarele pe combustie. În plus, este și pentru prima dată când un automobil produs în afara Europei este cel mai bine vândut model în regiune. În așteptarea inaugurării uzinei Tesla de la Berlin, automobilele Model 3 sunt produse în SUA și China.

Guvernele oferă stimulente generoase pentru a-i încuraja pe cumpărători să renunțe la autoturismele lor cu motoare pe combustie, astfel că în luna septembrie automobilele complet electrice și hibridele de tip plug-in au controlat 23% din piața auto europeană, mai mult decât automobilele cu motoare pe motorină.

Cu toate acestea, avansul vânzărilor de automobile electrice vine într-un context mai puțin favorabil pentru piața auto din Europa, în condițiile în care criza globală de semiconductori afectează producția și întârzie livrările către clienți. Săptămâna trecută, directorul financiar de la Renault, Clotlide Delbos, a declarat că timpul de așteptare pentru un automobil Dacia Sandero, un model low-cost popular, a ajuns acum la șase luni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău