Un australian și o suedeză au rămas în cursa pentru postul de secretar general al OECD

  • 01 Martie 2021 16:40
Un australian și o suedeză au rămas în cursa pentru postul de secretar general al OECD

Fostul comisar european Anna Diamantopoulou, candidata Greciei la postul de secretar general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), a anunțat luni că se retrage din cursă, astfel că în ultima etapă a procesului de selecție au mai rămas doar doi candidați, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Într-o postare pe Twitter, Diamantopoulou a informat că a decis să își retragă candidatura "în încercarea de a facilita consensul în procesul de selecție". În perioada 1999-2004, Anna Diamantopoulou a fost comisar european pentru muncă și afaceri sociale.


În cursa pentru desemnarea celui care îi va succeda în funcție lui Angel Gurria au mai rămas suedeza Cecilia Malmström, care a ocupat postul de comisar european al Comerțului, și fostul ministru de Finanțe din Australia, Mathias Cormann. Selectarea noului secretar general al Organizației cu sediul la Paris este programată să se încheie luna aceasta urmând ca cel/cea care va fi ales să își preia atribuțiile la 1 iunie.

Mexicanul Angel Gurria este cel care, la capătul a trei mandate, a transformat profund OECD, extinzând Organizația prin includerea țărilor în curs de dezvoltare.

Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 37 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Sursa:Agerpes

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău