Un atelier online de confecționare a mărțișoarelor are loc la Parlament

  • 24 Februarie 2021 10:07
Un atelier online de confecționare a mărțișoarelor are loc la Parlament

Parlamentul desfășoară astăzi, 24 februarie, în regim online, un atelier de confecționare a mărțișoarelor, prin care se dă startul șirului evenimentelor de celebrare a noii primăveri. Master-clasul este organizat de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Edineț, transmite IPN.

Mai mulți meșteri populari din nordul țării își etalează talentul și dibăcia. De asemenea, participă membri ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, angajați din domeniul culturii din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița și Dondușeni. Fiecare dintre cele patru raioane prezintă tehnici și tradiții de confecționare a mărțișoarelor.

„Am dorit să arătăm detaliile inedite ale meșteșugului din zona de nord a Republicii Moldova. Totodată, am ținut să oferim oamenilor posibilitatea de a urmări procesul de confecționare a mărțișoarelor. Credem că în acest mod vom reuși să sensibilizăm societatea în ceea ce privește păstrarea și promovarea tradițiilor culturale naționale”, a comentat Stela Belitei, consultant principal OTIP Edineț.

Din suita evenimentelor care marchează sosirea primăverii fac parte și alte activități organizate de Parlament. Pe 25 februarie va fi inaugurat  târgul de mărțișoare „Primăvara care ne unește”, ediția a II-a, la care vor fi expuse lucrări ale meșterilor populari din țară și ale copiilor și tinerilor din cadrul mai multor instituții sociale din municipiul Chișinău. Pe 1 martie va fi vernisată o expoziție de pictură în incinta forului legislativ. În teritoriu, prin intermediul oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului, se desfășoară concursul artizanilor în confecționarea mărțișoarelor. În regiuni vor avea loc forumuri regionale ale femeilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău