Un asteroid va trece pe lângă Pământ, diseară, în jurul orei 19:00

  • 26 Ianuarie 2015 18:12
Un asteroid va trece pe lângă Pământ, diseară, în jurul orei 19:00

Un asteroid cu un diametru de aproximativ 500 de metri va trece pe lângă Pământ, diseară, în jurul orei 19:00, la o distanță de doar trei ori mai mare decât cea de la Lună la Terra.

Fenomenul, destul de rar dar periodic, este foarte important pentru specialiști, el va putea fi observat și de amatori, în tot cursul nopții următoare. Doctorul în astronomie de la Institutul Astronomic al Academiei Române, Magda Stavinschi:

Magda Stavinschi: Asteroidul 2004 BL86 va fi la numai 1,2 milioane kilometri de noi, deci nu ne poate amenința în niciun fel. În schimb, el va putea fi observat printr-un binolcu sau cu o mică lunetă când traversează constelația Leul. Specialiștii nu vor pierde prilejul de a-l studia, pentru că trebuie înțeles cât mai bine acest tip de obiecte cerești, notează Rador.

Magda Stavinschi a precizat, că următorul eveniment astronomic va avea loc la 20 martie, fiind vorba, de data aceasta, de o eclipsă de Soare. La noi în țară va fi una parțială, dar mai mult de jumătate din discul solar va fi acoperit de umbra Lunii.

Veți putea urmări în timp real astăzi, ora 19:00 pe site-ul www.astrowebtv.org

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău