Un artist plastic a vernisat o expoziție personală la Centrul ”Constantin Brâncuși”

  • 09 Decembrie 2021 18:33
Un artist plastic a vernisat o expoziție personală la Centrul ”Constantin Brâncuși”

O expoziție de artă contemporană cu genericul ”Rădăcini” a artistului plastic Ala Leancă-Lupu a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ala Leancă-Lupu a menționat că expoziția cuprinde peste 70 de lucrări realizate în ultimii ani.

În cadrul evenimentului, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a afirmat că Ala Leancă-Lupu s-a format în domeniul picturii de șevalet, dar și-a continuat studiile în domeniul designului vestimentar. ”În cadrul expoziției sunt lucrări care reflectă polivalența căutărilor formale și stilistice ale autoarei”, a precizat Florina Breazu.

Potrivit directorului Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, lucrările Alei Leancă-Lupu sunt excepționale și au un mesaj etnografic. ”În acest context, instituția pe care o conduc va susține creația artistei prin organizarea unei expoziții la muzeu”, a subliniat Petru Vicol.

Ala Leancă-Lupu s-a născut pe 24 ianuarie 1971 în orașul Florești. În 1991 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” și în 1997 - Institutul de Stat al Artelor, Facultatea Artă plastică, specialitatea Artă textilă, Design vestimentar din Chișinău. A participat la diverse expoziții din țară și de peste hotare.

Expoziția va fi deschisă până la 26 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău