Un angajat al Ministerului Justiției este cercetat penal pentru corupție

  • 01 Februarie 2017 10:34
Un angajat al Ministerului Justiției este cercetat penal pentru corupție

Administratorul de insolvabilitate al mai multor companii și doi complici ai săi, printre care un angajat al Ministerului Justiției, sunt cercetați penal într-un dosar de corupție.

În urma unor percheziții la figuranții cauzei, o persoană a fost reținută, iar altele două sunt cercetate în stare de libertate și au acceptat să coopereze cu anchetatorii.

Centrul Național Anticorupție informează, într-un comunicat de presă, că administratorul vizat ar fi încălcat mai multe reguli prevăzute de procedura de faliment, iar drept consecință Ministerul Justiției a inițiat o anchetă disciplinară pentru sancționarea acestuia. Pentru a scăpa de pedeapsă, bănuitul a încercat să mituiască, printr-un intermediar, pe unul dintre membrii Comisiei ministeriale de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați.

Urmare a documentării cazului, s-a constatat că, pentru a nu fi pedepsit, administratorul de insolvabilitate urma să plătească 6500 de euro. Din discuțiile telefonice se înțelege clar că intermediarul a promis să hotărască problema cu unul dintre membrii comisiei contra sumei indicate.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare. Administratorul de insolvabilitate este reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău