Un an de la moartea Reginei Ana. Slujbă de pomenire la Curtea de Argeș

  • 29 Iulie 2017 10:07
Un an de la moartea Reginei Ana. Slujbă de pomenire la Curtea de Argeș

O slujbă de pomenire va avea loc sâmbătă la prânz la noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, la împlinirea unui an de la decesul Reginei Ana. Slujba religioasă va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

Slujba de pomenire va începe la ora 12.00, în prezența principesei Margareta și a principelui Radu, dar și a principesei Maria, transmite Digi24.

Slujba religioasă va fi oficiată de IPS Calinic, alături de Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Accesul publicului va fi permis în fața noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș.

Regina Ana  a încetat din viață la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, în Elveția. Corpul neînsuflețit a fost depus la Castelul Peleș și apoi regina a fost înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș. 

Mii de persoane au participat la priveghiul public organizat în memoria Reginei Ana, la fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei. Regele Mihai I nu a participat la funeralii. 

Ana de Bourbon-Parma a fost alături de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind soția acestuia într-o perioadă foarte sumbră pentru monarhul României, aflat în primul an al îndelungatului său exil. Regina Ana și regele Mihai I au cinci fiice. Regina provenea dintr-o familie ilustră, ramura spaniolă a familiei de Bourbon, o ramură a ei având titlul de duce de Parma. Ana de Bourbon-Parma s-a născut pe 18 septembrie 1923, la Paris, ca fiică a lui Rene de Bourbon-Parma și a prințesei Margarethe a Danemarcei. De altfel, în pofida titlului familiei, limba franceză a fost limba sa maternă pe care a vorbit-o inclusiv în familia soțului său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău